Beter Scoren in Google 10 – SEO overtredingen
- 24 juli 2012
- Luuk Roovers
Omdat zoekmachines zoals Google niet gek zijn en je er zelf belang bij hebt om op lange termijn een goede en stabiele positie te realiseren, is het dus verstandig geen ruzie te zoeken met de robots van de zoekmachines. Vermijd dus deze SEO overtredingen! Er zijn diverse truuks om Google op korte termijn voor de gek te houden. Een aantal technieken worden als spam of ‘black hat’ beschouwd.
SEO overtredingen zijn niet nodig
Laat er geen verwarring over bestaan. Zoekmachines willen graag dat je webpagina’s optimaliseert! Ze bieden zelf allerlei hulp aan om dat goed te doen, zodat hun eigen resultaten goed zijn! Pas gewoon de tips uit mijn andere artikelen binnen deze reeks toe! SEO overtredingen zijn echt niet nodig!
Zoekwoord Ophoping (Keyword Stuffing)
Een van de oudste spammethodes (en dus een SEO overtreding) die echt niet meer mag en ook niet werkt. Een pagina volschrijven met zoekwoorden! Hoeveel teveel is is niet bekend, maar een woord meerdere malen achter elkaar plaatsen is niet verstandig. Zolang de woorden een logische plek in een zin hebben blijf je aan de veilige kant.
Verborgen Teksten
Een pagina volschrijven met zoekwoorden maakt hem erg onleesbaar voor mensen. Een volgende ‘slimme’ truuk is daarom dan ook om de betreffende zoekwoorden dan maar onzichtbaar voor mensen op de pagina te zetten door ze dezelfde kleur te geven als de achtergrond of een klein font te gebruiken. Ook dit valt onder de SEO overtredingen. Gebruik ook geen CSS-hidden of javascript-truukjes. Al die truukjes snappen de zoekmachines inmiddels ook wel en levert onherroepelijk vervelende strafpunten of zelfs banning (verwijdering uit de zoekresultaten) op.
Andere Content Tonen (Cloaking)
Nu gaan we slim worden. We laten gewoon de zoekmachine een andere pagina (doorway page) zien dan aan mensen! Als je hierop wordt betrapt kun je je nauwelijks verdedigen. Omdat je technische kennis nodig hebt om het uit te voeren kun je dit op geen enkele manier per ongeluk realiseren. Als je door de zoekmachines wordt betrapt leidt dat meestal direct tot zware sancties (= niet meer gevonden worden). Dez valt onder de zware SEO overtredingen.
Betaalde Links (Paid Links)
Een van de ‘ongeschreven’ regels van Google is dat je geen links mag kopen. Omdat je nauwelijks per ongeluk een link kunt kopen is het dus direct duidelijk dat je je niet aan de regels houdt. Een van de belangrijke SEO overtredingen dus. Wees er dus op voorbereid dat je dan zwaar gestraft zult worden! Dus geen links kopen! Bestaande betaalde linkstructuren worden door Google overigens in snel tempo ontmanteld, simpelweg door ze niet meer in de zoekresultaten te tonen.
En Lukraak Links Plaatsen Dan? (Link Spam)
En gewoon in elke blog de je kunt vinden een link plaatsten, wellicht zelfs met een geautomatiseerd proces? Niet doen! Naast dat je er anderen mee lastig valt (hoe kan dat nu tot positieve punten leiden) zul je van deze links weinig credits krijgen. Het is daarmee een van de SEO overtredingen waarmee je geen vrienden maakt. Als je links plaatst doe dat dan op zinvolle passende plaatsen en lever ook werkelijk een relevante bijdrage.
Aan de slag met SEO
Wil je een keer sparren over je huidige aanpak of hoe je met zoekmachine optimalisatie zonder SEO overtredingen je online positie van je Magento webshop of Zen Cart webshop kunt verbeteren? Neem dan gerust contact met mij op.
Recente berichten
- Steeds meer Magento Module Ontwikkelaars Introduceren Product abonnementen 18 november 2024
- Bestelling komt retour? Dit kun je doen! 18 oktober 2024
- De bestelknop in jouw webshop 8 oktober 2024